Hyresbetalning

Vi vill som hyresvärd ge dig god service. För att kunna göra det är vi beroende av att du betalar din hyra i tid.

Du betalar hyran i förskott senast den sista vardagen i månaden innan. Det innebär att om du ska betala hyran för mars ska inbetalningen ske senast den sista februari. Det gäller alla avtal, både för lägenheter och bilplatser. Om du inte betalar hyran i tid tillkommer inkassoavgift och ränta.

För frågor som rör hyresdebitering och fakturering kontaktar du Kundcenter. Skulle du råka i ekonomiska svårigheter och få svårt att betala din hyra måste du kontakta Kundcenter. Tillsammans kanske vi kan hitta en lösning, men det krävs att du tar initiativ.

Att upprepade gånger betala hyran för sent eller inte alls betala är ett säkert sätt att mista besittningsrätten till din lägenhet.

Betalningspåminnelser

Vi skickar aldrig ut betalningspåminnelser. Det sköts av inkassoföretaget Visma Financial Solutions AB 0771-23 24 00, då tillkommer dessutom en inkassokostnad.

Autogiro

Som hyresgäst hos Ragunda hyreshus kan du välja att betala din hyra via Autogiro. Det innebär att vi drar hyran automatiskt från ditt bankkonto varje månad, utan extra kostnader. Men du ansvarar själv för att det finns tillräckligt med pengar på ditt konto för att vi ska kunna dra hela hyresavgiften. På hyresavin framgår hur stort belopp vi kommer att dra på förfallodagen.

När dras pengarna från kontot?

På din hyresavi framgår vilken dag som är förfallodag. Dragning av beloppet görs på förfallodagen och hyran förs då över till oss. Om förfallodagen är en lördag dras beloppet i stället vardagen efter förfallodagen.

Observera att fakturabeloppet måste finnas på ditt konto redan vardagen före dragningen eftersom bankgirot respektive plusgirot då gör en täckningskontroll. Du kan även välja annan dag än förfallodagen, till exempel den 25:e varje månad.

Hur gör jag om jag vill betala med autogiro?

Du fyller i dina uppgifter i vår e-tjänst som du hittar här:
När du skickat in dina uppgifter kommer vi att registrera ditt medgivande. Du behöver inte kontakta din bank eller postgirot. Det sköter vi. Av hyresavin framgår sedan när autogirot börjar gälla.

E-faktura

Om du inte längre vill ha pappersfakturor och skriva långa OCR-nummer vid betalning så kan du anmäla dig till e-faktura. Anmälan görs direkt i din Internetbank. Fakturan levereras då elektroniskt till din internetbank vid nästa faktureringstillfälle. Där får du ett meddelande om att du har en faktura att betala och kan välja att godkänna fakturan för betalning, eller att titta på fakturaspecifikationen innan du betalar fakturan.

Kontakta Kundcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kundcenter.