Starta, driva och utveckla

Vi vill att det ska vara lätt att driva företag i vår kommun. Är du företagare eller funderar på att starta företag? Vi erbjuder olika typer av aktiviteter och stöd till företag .

Företagslots

Företagslotsen är till för dig som företagare, det kan gälla enskilda frågor eller frågor till flera olika delar inom kommunen.

Vår ambition är att ge snabba svar på dina frågor. Du får hjälp att hitta rätt bland lagar och regler och en överblick över vilka tillstånd du eventuellt kan behöva söka för din verksamhet.

Vi samlar oss så du kan träffa oss samtidigt

I bland så ser vi att du som företagare behöver få hjälp med kompetenser inom olika områden till exempel bygglov, miljö, mark- och exploatering, fiberutbyggnad och tillstånd för tobaksförsäljning.
Utifrån den information vi får från dig som företagare inför besöket, får du träffa dem du behöver få information och vägledning ifrån.

Välkommen att kontakta oss på Utvecklingsenheten via kundcenter eller via mail:

naringsliv@ragunda.se

NyföretagarCentrum Jämtland

Ragunda kommun i samarbete med kommunens företagarföreningar gör det nu enklare att starta företag. Nyföretagarcentrum har erfarna rådgivare – alla är själva företagare – som hjälper dig med affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring och annat du funderar på kring ditt företagande. Rådgivningen är helt kostnadsfri tack vare nätverket av samarbetspartner som stöttar, både med finansiella medel, personlig expertis och engagemang.

Vårens starta-eget-träffar

Starta-eget-träffar våren 2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Starta smart med Almi

Har du en idé och/eller är i början av ditt företagsbyggande? Vill du ha någon att prata med om hur du kan bygga ett företag kring din idé?

Med Starta smart utmanar vi och ställer de svåra frågorna. Starta smart stöttar dig som företagare i ett tidigt skede. Det kanske är första gången du startar ett företag? Det passar även dig som driver ett företag men som vill utveckla något nytt. Starta smart ger ökad kunskap om hur du går från en idé till början till en verifierad affärsmodell.

Affärsrådgivning för dig som är i början av ditt företagande - almi Länk till annan webbplats.

Verksamt

På verksamt.se hittar du information till företag från olika myndigheter.

Till företag från myndigheter - verksamt.se Länk till annan webbplats.

Varningslistan

Varningslistan varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös. Var alltid vaksam!

Varningslistan presenteras av Bisnis Analys. Bolagen i listan är framtagna av Svensk Handel.

Bisnis Analys Länk till annan webbplats.

Arbetsförmedlingens Rekryteringsguide

Hitta smartare vägar och spara tid i din rekryteringsprocess med Arbetsförmedlingens nya tjänst Rekryteringsguiden. Här kan du göra geografiska sökningar baserat på yrke och få förslag på vilken rekryteringsmetod som passar bäst för dig.

Rekryteringsguide - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se) Länk till annan webbplats.

Kontakta Kundcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kundcenter.