E-medier

Med ditt bibliotekskort och din PIN-kod får du åtkomst till tusentals e-böcker, ljudböcker och filmer – helt gratis!

E-ljudböcker och e-böcker

Har du en smartphone eller en surfplatta kan du ladda ner Appen Biblio. I appen kan du låna e-böcker och ljudböcker med ditt bibliotekskort. Du kan låna 2 böcker/7 dagar.

Välj Biblioteken i Jämtland/Härjedalen och logga in med ditt lånenummer och PIN-kod. Du kan söka på titlar, författare med mera och ser det urval av titlar som biblioteket erbjuder. Kontakta ditt bibliotek för att få hjälp med inloggningsuppgifter.

Har du inte en smartphone eller surfplatta så finns läsplattor på biblioteken som man får låna samtidigt som man lånar E-bok.

Biblio - Ditt digitala bibliotek i mobilen Länk till annan webbplats.

Vill du läsa böcker på skärm på en dator klickar du på nedanstående länk:

Startsida - Biblioteken i Jämtland/Härjedalen (elib.se) Länk till annan webbplats.

 

Bläddra – E-böcker på nationella minoritetsspråk

Bläddra är en app för mobil och surfplatta med e-böcker på meänkieli, romani chib och samiska. Det långsiktiga målet är att appen även ska innehålla litteratur på finska och jiddisch.

Bläddra är helt kostnadsfri för användaren och innehåller litteratur för vuxna, ungdomar och barn. E-böckerna går att nå överallt i landet och är tillgängliga offline. Det krävs inget konto eller inloggning för att ta del av litteraturen.

För att ladda ner appen söker du på Bläddra i App Store om du har iPhoneeller iPad och i Google Play om du har Android.

I appen finns just nu böcker på följande språk:

  • Meänkieli
  • Romani chib (Arli, kale, kelderash, lovari och svensk romani)
  • Samiska (Lulesamiska, nordsamiska, pitesamiska, sydsamiska och umesamiska)

E-tidskrifter

Pressreader är bibliotekets digitals tidskriftstjänst. Via Pressreader får du åtkomst till svenska och utländska tidningar och tidskrifter på din egen enhet.

Ladda ner appen pressreader på din mobiltelefon eller surfplatta, det enda du behöver göra sedan är att komma in på biblioteken och ladda ner det du är intresserad av. Ta del av mer än 5000 dagstidningar och tidskrifter från 100 länder på 60 olika språk! Det finns en mängd olika ämnesområden: fiske, ekonomi, barn, spel, musik, handarbete- bara för att nämna några.

PressReader.com - Digitala tidningar och magasin Länk till annan webbplats.

Låna filmer

Låna strömmande film gratis via biblioteket! Cineasterna är bibliotekets streamingtjänst med spelfilmer och dokumentärer från hela världen för barn, ungdomar och vuxna. Du behöver ha ett lånekort och en PIN-kod för att använda tjänsten. Du får låna 2 filmer per vecka och har tillgång till varje lånad film i 48 timmar.

Cineasterna Länk till annan webbplats.

Kontakta Kundcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kundcenter.