Familjerådgivning i Jämtlands län

Familjerådgivningen erbjuder samtal för vuxna par, familjer och enskilda som befinner sig i relations- och samlevnadssvårigheter.

Med anledning av coronapandemin kan riktlinjer snabbt komma att ändras. För att läsa aktuell information besök Familjerådgivningens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När det bedöms lämpligt kan familjerådgivning erbjudas via telefon. Möjligheterna att erbjuda familjerådgivning genom möten via videolänk undersöks för närvarande och kan komma att erbjudas.

Besökare med symptom för coronavirus (även lindriga) skall inte besöka familjerådgivningen som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer Länk till annan webbplats..

Familjerådgivningen erbjuder samtal för vuxna; par, syskon, föräldrar och enskilda som vill förbättra sina nära relationer. Det kan handla om att:

  • Ni vill förändra ert sätt att tala med varandra, lösa gemensamma problem eller komma överens i en bonusfamiljssituation
  • Det blev en oväntat stor förändring när ni fick barn
  • Det sexuella samlivet inte fungerar som ni vill
  • Känslorna har svalnat
  • En av er har träffat en annan
  • Du/ni eller någon har svårt att komma vidare efter en separation.

Hur går det till?

Du eller ni som besöker oss kan få möjlighet till flera samtal med en och samma familjerådgivare för att få en god kontinuitet.

Ett alternativ är ett engångssamtal, som kan arrangeras med ganska kort varsel. Ambitionen är då att kunna erbjuda en tid inom en vecka.

Familjerådgivningen har sträng sekretess och för inga journaler.

Samtalsavgiften är 200 kr per samtal. Uteblivet besök debiteras.

Familjerådgivarna är socionomer med vidareutbildning och lång erfarenhet.

Familjerådgivningen i Jämtlands län är en samverkan mellan länets kommuner. Huvudmottagning finns i Östersund och det finns filialmottagningar i Krokom, Hammarstrand, Mörsil, Sveg/Hede, Strömsund, Hackås och Bräcke.

Kontakt

Familjerådgivningen i Jämtlands län

831 41 Östersund

Regementsgatan 11C (ingång från Residensgränd)

Telefon: 063-15 02 50

Mail: famjamtland@ostersund.se

(Tänk på att inte skicka känslig information via e-post. Skicka bara kontaktuppgifter så hör vi av oss.)

För tidsbeställning ring vår huvudmottagning i Östersund.

För information och avbokning av besök går det även bra att ringa vardagar 08.00-16.00. Övrig tid kan du välja att lämna ett meddelande på vår telefonsvarare.

Välkomna!

Familjerådgivningen i Jämtlands län

Uppdaterad