Nyheter

Här hittar du nyheter om omsorg och hjälp.

 • Vi söker kontaktpersoner

  Omsorg och hjälp
  Vi söker kontaktpersoner till ungdomar och vuxna i varierande åldrar med olika intressen och behov.
 • Utredning särskilt boende

  Omsorg och hjälp
  Stöd- och omsorgsavdelningen har fått i uppdrag att undersöka ekonomiska och verksamhetsmässiga konsekvenser vid avveckling av Begegårdens särskilda boende i Stugun. Uppdraget ska återredovisas till kommunstyrelsen den 10 september 2024.
 • Misstänker du att någon i din närhet utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck? – Så här kan du hjälpa till

  Omsorg och hjälp
  Sommarlov och semestrar står för dörren. För många är det en efterlängtad och härlig paus, men för andra väcker tiden oro och ångest. Du kan vara den som gör en avgörande skillnad för någon – och vi finns här för att stödja både dig och den som är utsatt.
 • Komet - kursstart

  Omsorg och hjälp
  Komet är ett föräldrastödsprogram för föräldrar som har barn mellan 3 och 11 år. Kursen syftar till att förbättra kommunikationen mellan föräldrar och barn, samt att ge verktyg för att kunna förebygga och hantera konfliktsituationer och problem i vardagen.
 • Komet - ett stöd till föräldrar

  Omsorg och hjälp
  Blir det mycket bråk mellan dig och ditt barn? Kanske när ni behöver stänga av TV:n, ska borsta tänderna eller ska i väg på skolan? Eller är det mycket bråk mellan syskonen i familjen? Då kanske Komet kan vara något för dig!
 • ABC - Alla Barn i Centrum gruppträffar

  Omsorg och hjälp
  Nu bjuder vi in föräldrar/vårdnadshavare till ABC gruppträffar, där ni ska få stärka er i ert föräldraskap till barn mellan 3-12 år.
 • Spädbarnsmassage

  Omsorg och hjälp
  Välkommen till spädbarnsmassage. Utbildningen ger dig verktyg att genom respekt och lyhördhet beröra ditt barn och skapa trygghet, självkänsla och närhet med ditt barn.
 • Jämställt föräldraskap - Alla föräldrars betydelse för sina barn

  Omsorg och hjälp
  Välkommen på en inspirerande föreläsning om föräldraskap, jämställdhet och integration den 19 februari klockan 18:00-19:30 i Hörsalen Snäckan, Östersunds sjukhus.
 • Gemensam satsning ska förstärka arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck i Jämtland

  Omsorg och hjälp
  En ny satsning för att bekämpa hedersrelaterat våld och förtryck i Jämtlands län har startat upp. Centrum mot våld och Barnahus har gått samman i nära samarbete för att etablera ett länsövergripande, myndighetsgemensamt resurscentrum.
 • Familjerådgivningen

  Omsorg och hjälp
  Alla kan få problem i sina nära relationer. På familjerådgivningen erbjuds hjälp att finna nya möjligheter och lösningar på problem och konflikter. Familjerådgivningen erbjuder samtal för vuxna: kärleksrelationer, vuxna syskonrelationer, föräldrar och enskilda som vill förbättra sina nära relationer.

Kontakta Kundcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kundcenter.

Innehåll på sidan