Kommun och politik, Näringsliv, arbete och landsbygd

Kommun och politik, Näringsliv, arbete och landsbygd

Årets Vildhussgala 2019!

Årets vildhussgala firades på Hotell Hammarstrand under lördagskvällen. Det delades ut många olika utmärkelser till företag och personer i vår kommun som utmärkt sig lite extra!

Varje år delar Ragunda kommun ut utmärkelsen "Årets Vildhuss", en hedersbetygelse som skall gå till någon, något eller några som har gjort något utöver det vanliga. I år gick priset till Stina Dahlquist som gjort stor skillnad för att göra det möjligt för oss att handla lokala varor på ett enkelt sätt!

Motiveringen:

"På Långbergets gård har initiativet till att starta reko-ringar runt om i länet grott och nu är det på riktigt. Rekoringen i Ragunda var bland dom första i länet som erbjöd producenter att vara med och konsumenter att få förmånen att handla tex. bröd, sylt, grönsaker, bär, kött och mycket mera.
Med initiativförmåga och stark vilja har hon på kort tid byggt upp en fantastiskt uppskattad verksamhet som på ett enkelt smidigt sätt erbjuder lokalt producerade produkter till konsumenterna och skapat en arena för våra lokala producenter."

Årets Vildhuss 2019, Stina Dahlquist

Årets Guldstjärnor

Årets serviceperson blev Johan Bergvall med motiveringen:
"Han levererar alltid service och kundmöte i världsklass!
Hans förmåga att anpassa sig efter kunden och lägga sig på helt rätt nivå när det gäller rådgivning och hjälp är oerhört skickligt. Han är otroligt genuin och jordnära, men samtidigt proffsig ochaffärsmässig och han har lyft Systembolaget till att bli en upplevelse när man kliver in. En serviceperson ända ute i fingerspetsarna och väl värd en guldstjärna!"

Årets serviceföretag blev Salong Lena Ljung. Motiveringen löd:

”Hon är alltid glad och positiv, även om hon har fullbokat, så
jobbar hon över för att man ska få hjälp. Hon vill alltid kundens
bästa. Hon jobbar tidiga mornar och sena kvällar och även inför
midsommar, jul, påsk, skolavslutningar för att alla ska kunna
vara fina i håret inför högtider.
Man hör aldrig ett enda klagomål. Tror inte det finns en sådan
glad person som hon ....”

Årets serviceperson Johan Bergvall och Årets serviceföretag Salong Lena Ljung

Årets kulturstipendiat för mångårig kulturell insats

Eva Engström fick kulturstipendiet för mångårig kulturell insats med motiveringen: "Hon har under lång tid varit engagerad i kultur i allmänhet, men särskilt släktforskning och hembygdsarbete. Hon fanns bland annat med i uppstarten av Ragunda Emigrantcenter och sedan många år innehar hon en styrelseplats i Ragunda Hembygdsförening.
Hon har utvecklat och gjort släktforskningen mera publikt och nu i sommar var hon med i en satsning där ett helt nytt begrepp på våra breddgrader lanserades: Släktforskarkollo!
Hon har en oerhört central plats i 90-års jubilerande Ragunda Hembygdsförening
och är en välförtjänt mottagare av Ragunda Kommuns Kulturpris."

Årets kulturstipendiat för mångårig kulturell insats, Eva Engström

Årets unga företagare

Årets Unga företagare blev Christoffer Bergman delas ut som en uppmuntran till unga företagare som väljer att starta /överta företag och bedriva verksamhet i Ragunda kommun. Motiveringen lyder: "Han köpte sitt första får som 12 åring. Han startade upp jordbruket 2011 då hade det inte funnits djur i byn på 9 år. Nu brukar han marken i omkringliggande byar och håller landskapet öppet. Huvudinriktningen är nötdjur. En ung lantbrukare med framtidstro som önskar medvetenhet i de val som görs när du köper kött och mejeriprodukter

I en tidigare artikel har han sagt följande “Man gnu nog på ett tag till" och det hoppas vi verkligen att du kommer att göra, för ungdomar som du behövs i vår kommun."

Årets Unga Företagare 2019: Christoffer Bergman

Under kvällen delades det också ut:

  • Årets Leader 3sam-projekt där vinnaren blev Åsa Nilsson med projektet "Lekkyrkan" som finns i Hammarstrand.
  • Landshövding Jöran Hägglund delade ut priset Stiftelsen H.M Konungens Jubileumsfond för ungdom till Ragunda BK.
  • Länsförsäkringar Jämtland/Härjedalen delade ut "Årets Hållbarhetspris" till HeMa Lön.
  • Företagarna delade ut priset "Årets Företagare" till Fredrik Edholm, Fredriks maskin.

Uppdaterad