Kommun och politik

Kommun och politik

Uppdatering Frivilliga till branden i Pålgård

(26/7) Räddningstjänsten har nu avslutat sina insatser och överlämnat ansvaret till markägarna

(24/7) Räddningstjänsten i Jämtland meddelar att sista passet för behovet av frivilliga är i dagsläget onsdag kl 08.00-14.00

(23/7 kl 18.30) Räddningstjänsten i Jämtland vill att de som arbetar kvällspass med släckningsarbetet tar med ficklampa eller pannlampa om man har.

(23/7) Den senaste informationen från räddningstjänsten är att det behövs 10 frivilliga/pass till eftersläckningsarbetet i Pålgård fram till och med onsdag kl 14.00. En del av dessa finns redan uppbokat, men det finns åter möjlighet att anmäla intresse för att vara frivillig på pass tisdag-torsdag v 30. Anmälan görs enklast via vår facebooksida eller e-post till kundcenter@ragunda.se. Det är viktigt att man verkligen kommer om man anmält sig. Vid förhinder måste man kontakta Kundcenter.

 

Nu har vi fyllt bemanningen för frivilliginsatserna gällande de kvarvarande passen  

Utrustning

För att vara med och arbeta måste du vara 18 år, vara vid god hälsa, ha heltäckande kläder, och rejäla skor!

Samlingsplats

Samlingsplats är utanför brandstationen i Hammarstrand och man bör vara på plats i god tid innan. Efter passets slut ska man tillbaka till brandstationen och rapportera.

 

Det har förekommit att civila beger sig till brandstationen i Hammarstrand samt ut till släckningsarbetet för att hjälpa till utan att vara anmälda hos oss. Detta försvårar för planering och registrering för personalen på brandstationen! Alla som medverkar i släckningsarbetet ska vara anmälda hos oss. Dessa anmälningslistor finns på samlingsplatsen så när du kommer dit registrerar du dig hos personalen där i god tid innan passet startar.

 

Det är ett riskfyllt arbete att medverka i släckningsarbetet och vi vill säkerställa allas säkerhet i arbetet med branden! Därför är det viktigt att du är registrerad med ditt personnummer så att försäkringar gäller.

Det är förbjudet att beträda det branddrabbade området! Det är mycket varmt i backen och risken för fallande träd är stor.

Kontakt Kundcenter:

Tel. 0696-68 20 00

Mail: Kundcenter@ragunda.se

Det går också bra att kontakta oss via personligt meddelande på vår officiella Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Uppdaterad